Vi vann pris för tredje bästa monter!!

Vi vann pris för tredje bästa monter på Nordiska Trädgårdar!! Åh det är såå kul! Jag har verkligen sett montern byggas upp från scratch och jag har själv varit med på att bygga upp den! FAN VA GÖTT!!

Måste fixa bild på den så ni som inte har möjlighet att komma förbi får se den! :)

Nu är jag glad... åh!! :)

Ärlighet varar längst.

Usch vad trött jag är. Det känns som om jag varit så aktiv idag. Och jag har gått jättemycket! Det blir så när man inte har bil. Har jag berättat förresten vad som hänt den? Det har gått hål i bränsleslangen så när man startar bilen så rinner det typ ut bensin. Jävla skit alltså. Varför ska det vara så mycket problem med min bil.. :(

Ikväll är det badminton. Kom igen nu Fredrik! Det har gått så uruselt dom två senaste gångerna.. Jag måste tagga till lite nu. Peppa mig själv! Hupp hupp hupp!!

Imorn ska vi grabbar åka till Tobbes land och fiska över dagen. Vi startar på morgonen, tidigt, och kommer hem runt middagstid. Det ska bli riktigt nice! Hoppas det blir fint väder också, men det tror jag nog.

Här kommer en lång lista på lite saker. Hittade den på nätet. Kopiera gärna och gör din egen lista.

Tjofräs!

Tio första
Första bästa kompis: Gunnar
Första bil: Opel kadett GT -88
Första kärlek: Elena
Första husdjur: en kanin vid namn Floppsy.
Första semester: Åland
Första jobb: julkortssorterare på Posten
Första köpta skiva: kommer inte ihåg
Första riktiga kärlek: Elena
Första piercing: har ingen
Första konsert: tror det var Electric Banana Band i Globen för typ 12 år sen.

Nio senaste:
Senaste alkoholdrycken: en Cider Fläder/Lime 2,25% i förrgår till middag.
Senaste bilfärd: till älvsjömässan igår
Senaste filmen du såg: Ice Age 2
Senaste ringda telefonsamtal: Mamma
Senaste bubbelbadet: vecka 3 i Åre med gänget!
Senaste spelade cd: det var någon blandskiva som jag gjort själv
Senaste kyss: ett tag sen
Senaste gången du grät: ett tag sen
Senaste måltiden: Middag: Fläskkotlett med pasta och en leverpastejsmacka efteråt.

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fastnat med blicken i någons urringning?: Nej
Fått ditt hjärta krossat: Ja :(
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej
Haft ett one night stand: Ja
Busringt till någon: Nej, det tror jag inte i alla fall..

Sex saker du gjort idag:
1. varit på Älvsjömässan - Nordiska Trädgårdar
2. ätit lunch med Gunnar
3. varit på Systembolaget
4. gått promenad med Ella
5. pratat i telefon
6. suttit på en uteservering och druckit Fanta

Fem favoritsaker utan rangordning:
1. min bil
2. min mobiltelefon
3. min säng
4. min fåtölj
5. min dator

Fyra personer du kan berätta allt för:
fyra av mina bästa kompisar

Tre val:
Blått eller rött? blått
Sommar eller vinter? sommar
Choklad eller chips? choklad

Två saker att göra innan du dör:
1. Utbilda mig och sedan få ett bra jobb som jag trivs med och
2. flytta hemifrån och bilda egen familj

En sak du ångrar: Att jag inte har vågat ta chansen när den funnits.

Bäste Supportavdelning.

Hittade den här på en sida när jag satt och surfade runt. Rätt knäpp! :P

Bäste Supportavdelning,

Förra året uppgraderade jag dataprogrammet från Pojkvän 5.0 till Man 1.0 och märkte en försämring i prestanda på programmet Blommor.exe och Smyckeprogrammen (som fungerade alldeles utmärkt under Pojkvän 5.0).

Dessutom så avinstallerade det nya programmet massor av andra värdefulla program som till exempel Romans 9.9. Inte nog med det så installerades oönskade program som Tipsextra 5.0 och Sportnytt 3.0.

Konversation 8.0 som har fungerat hyfsat, fungerar inte längre och Husstädning 2.6 kraschar helt enkelt systemet. Jag har försökt köra Tjata 5.3 för att fixa problemen men det hjälper inte. Vad ska jag göra?

Hälsningar från Desperat

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SVAR:
Bästa Desperat,

För det första så är Pojkvän 5.0 är ett underhållningsprogram, medan Man 1.0 är ett operativsystem. Försök att köra kommandot C:/JAG TRODDE DU ÄLSKADE MIG och installera programmet Tårar 6.2.

Troligtvis kommer då Man 1.0 automatiskt att köra programmen: Skuldkänslor 3.0 och Blommor 7.0. Men kom ihåg, flitigt användande kan orsaka att Man 1.0 återställer sig till Tystnad 2.5, Happy Hour 7.0 och Öl 6.1.

Observera även att Öl 6.1 är ett mycket dåligt program som skapar störningar genom Snarka_högt.WAV ljudfiler.

Vad du än gör, installera INTE Svärmor 1.0 eller ett annat Pojkväns-program. Dessa program stöds inte av operativsystemet och kommer att krascha Man 1.0!

För att göra en kort summering så är Man 1.0 ett bra program, men det har begränsat minne och tar lite tid på sig för att lära sig nya funktioner.

Du kan dock överväga att kanske köpa lite extrautrustning för att öka prestanda. Personligen rekommenderar jag att du provar pålitliga stödprogram som Varm mat 3.0 och eventuellt Sexiga underkläder 6.9.

Lycka till,
Supportavdelningen

McBeth på Dramaten.

Jo jag tackar! Teddie som bjöd med mig på Dramaten ikväll där vi såg Shakespares grymma drama-föreställning McBeth. Långtråkig men bra? Det var nog det vi båda kom fram till att den var. Och, att vi nog skulle ha läst på lite om pjäsen innan vi såg den. Allt var lite "luddigt" om jag får beskriva den.. Men det var trevligt i alla fall, nu har man ju sett den.

Idag var sista dagen på mässan innan den imorgon öppnar för allmänheten. Allt är klart nu och på eftermiddagen lämnade vi vår monter. Den har verkligen blivit jättefin. Jag är så stolt över mitt gäng som vi är som tillsammans byggt upp den! Grymt jobbat allihopa!

Vid fyra-tiden så åkte jag och Karåla iväg på ett jobb som hon hade bjudit med mig på att göra. (säger man så?..det lät lite konstigt. Aja, ni fattar..) Det var i ett område i Nacka, en radhuslänga, en äldre dam som ville ha hjälp med att såga ner en Hägg. Det var lätt ordnat. Samtidigt så kom grannen och bad oss att titta på deras träd och klippa lite på det. Och det hann vi med. Det tog väl inte mer än en timme typ allt som allt. 200kr (katsching!) rakt in i plånboken. Nöjd :)

Och nu sitter jag här, nyligen hemkommen från Dramaten och allt. Jag har absolut inget att göra. Kollade runt lite på nätet och hittade på Arlas hemsida att man kunde svara på fem frågor och sen om man svarade alla rätt så fick man en affisch hemskickad. Jag svarade alla rätt på en gång :) Så nu får jag väl en affisch hemskickad..
Spana in frågorna:
Vinn en affisch!

Tjohej! :)

Och vinnaren är..

Juryn lottade mellan dem tre tävlade; Sandra, Josephine och Isabell. Det rätta svaret på det svenska namnet för Tussilago är HÄSTHOV. Och jag säger grattis till Isabell som efter en hård och beslutsam lottning tog hem vinsten. På andra plats kom Sandra som ju också svarade rätt på frågan och på tredje plats kom Josephine. Ni får varsin tröst-kram!

Det har varit ett dåligt deltagande tycker jag. Jag vet att det fler som läser min blogg än just ni tre och tycker att ni borde ha deltagit!
Det fanns en till som var med och tävlade och det var min käre chef Rebecca. När jag tipsade henne om min tävling och att man kunde vinna en kram, svarade hon lite fräckt "Det vet jag att jag kan få ändå". Och sen när hon gick ifrån jobbet så snodde hon en kram bara sådär. Men jag tror hon kunde det rätta svaret på Tussilago så det gör väl inget :) Men nästa gång, Rebecca, jag vet att du läser det här, så får du vara med och tävla i bloggen! :P

Jaha, ska snart iväg till Stockholms Mässan och bygga klart på vår monter inför Nordiska Trädgårdar. Vi började igår morse klockan sju. Jag var sjukt trött när jag kom hem! Somnade vid matbordet efter vi ätit klart och sov typ 20minuter innan jag vaknade av att mitt huvud ramlade snett. aj.. Allt var undanplockat och diskat fast det var min diskdag. Jaja, tack för det.. hade nog somnat i diskhon om jag stått och diskat.

Rensade ur min garderob igårkväll. Fick ihop en och en halv stor svart plastsäck som jag hivade iväg. Nu finns det lite plats för nya kläder! ;)

Får se om jag skriver något mer idag. Kanske..

Ha en skön dag i solen! Ser ju ut att bli rätt sjysst väder.

image65
Bild ifrån
Svt-väder!

Tävling! Vinn en kram.

Jag tänkte ha en liten tävling. Man kan vinna en kram av mig.

Vad är det svenska namnet för Tussilago? Många tror att det nämligen är just Tussilago, men så är det inte.

Skriv det rätta svaret som en kommentar på inlägget. Om ni är flera som svarar rätt blir det lottning! Tävlingen pågår till imorgon kväll, söndag.

Trevlig kväll!


image64

I love you I do.

Äntligen Fredag! Jobbig och stressig vecka. Har varit så himla trött idag. Imorse när jag skulle åka till jobbet med bilen så när jag skulle köra upp på motorvägen så körde jag åt helt fel håll! Jag åkte söderut istället för norrut. Ja det var ju bara till att vända vid nästa avfart.. Slocknade direkt när jag kom hem vid halv två och sov till halv fem. Grymt skönt.

Ska gå ut ikväll. Orkar egentligen inte men jag har lovat. Imorn så ska jag, mamma och pappa åka på bilutflykt. Det blir Enköping, Västerås och sen ett stopp hos farmor i Uppsala. Det blir nog trevlig.. Kommer väl sitta bakfull hela vägen. Bakfull i baksätet. Och på söndag ska jag jobba. Fullt upp!

Spana in den här musikvideon. Den här låten gör mig glad!

Jennifer Hudson - I love you I do


Trevlig kväll!
/F

Härlig trailer.

Killen som gjort den här trailern är grymt duktig. Ni måste se den här.



Jag tyckte i alla fall den var bra! :)


Test.

Detta är ett test som gjordes på dagis runt om i landet.

Dagisbarnen fick följande fråga:
"- I vilken riktning kör bussen på teckningen nedanför?"
image63
Titta noga på bilden och se om du kan komma på svaret.
(Du får välja mellan höger eller vänster riktning) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vet du fortfarande inte åt vilket håll bussen åker? Tänk efter lite till innan du går längre ner på sidan. Där hittar du svaret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja okej, då avslöjar jag det:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla dagisbarnen svarade "Vänster"

När vi frågade dom "- Varför tror ni det? Varför kör bussen åt vänster?"
Svarade de "- För man kan inte se dörren!"

Jävla skitungar, jag kunde då inte klura ut det. Kunde du? Skriv en kommentar!

Sänk priserna, SL!

Igår tog jag bilen till skolan. Det kostade mig ungefär 100kr. Jag kan åka när jag vill, jag känner mig bekväm i den och jag slipper en massa byten.
I förrgår fick jag åka tillsammans med Karåla till skolan men hon åkte hem tidigare så jag fick åka kommunalt hem. Det kostade mig 40kr! När SL höjer priserna den 1a april kommer en enkel resa för mig, om jag betalar kontant, kosta det dubbla. 80 kr för en enkel resa hemifrån mig till skolan är ruggigt dyrt! 160kr om dagen fram och tillbaka! Det är förjävligt dyrt.
Man kan åka med Swebus till Uppsala för 39kr eller till Eskikstuna för 46kr. Det är till och med billigare att åka till Norrköping eller Örebro än att åka fram och tilbaka från skolan EN dag. Det finns dygnskryssningar fram och tillbaka till Åland som är billigare. Och vad blir hela summan på en vecka? Jo 160x5=800kr En enkel flygbiljett till London eller till Paris är billigare! Du skulle kunna flyga tur och retur till Göteborg med Sas och det skulle bli billigare.

Idag är det vårdagjämning.

Vid vårdagjämningen är dagen lika lång på hela jorden. Efter vårdagjämningen blir dagen längre på norra halvklotet än på södra halvklotet.

Meteorologiskt har vårdagjämningen ingen direkt betydelse.Den är ett led i den process där den inkommande solenergintill norra halvklotet ökar från vintersolståndet till sommarsolståndet.


Intressant? Hittade det på
www.smhi.se


Bloggkarta.

Kära vänner, nu har jag placerat min blogg i http://bloggkartan.se/registrera/8148/haegersten/ på bloggkartan.se

Utmaning.

Jag blev utmanad av Josephine att lista sex underliga saker om mig själv. Vi får se om jag lyckas luska fram något, men det borde inte vara så svårt, haha..

Spelreglerna:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

♥ Jag har jättesvårt för att ge dålig kritik till människor och även tycka och tänka saker om någon. Jag ska alltid vara så neutral av mig. Även om något ser fult ut, något som är dåligt med en person så har jag jättesvårt för att säga det. Jag vill inte vara kritisk av mig utan hålla mig på en neutral nivå.

♥  Ibland så får jag "ticks" i näsan. Det är inget som jag kan rå för, utan jag rör på näsan typ under en kort period och sen slutar jag och sen kan det komma tillbaka lite när som. Lite irriterande att jag måste röra på näsan, för det är inget som min kropp gör omedvetet, utan det är jag själv som gör det!

♥  Jag sjunger jämt och ständigt när jag är hemma. När jag sitter vid datorn, när jag sitter framför tvn, lagar mat, äter mat, går på toa, när jag duschar och när jag ligger i sängen och ska sova. Sjunger jag inte högt eller så att det hört så att säga, så sjunger jag tyst i mitt huvud. Hela tiden. Och även när jag inte är hemma.. för att inte tala om vad jag gör när jag kör eller åker bil.

♥  Jag gråter till romantiska och sorgliga filmer och tv-program. Några av dom som jag gråtit till är Ladder49, Wimbledon, Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta, Livet är underbart, Spirit (den animerade filmen om den där vildhästen) och bland tv-programmen kan jag nämna Extreme House Makeover. Känner mig löjlig..

♥ Jag har haft tvångstankar. Det är rätt sjukt och jag kom på det bara för ett tag sen och ställde mig frågan varför i helvete jag hållit på så som jag har gjort. För att nämna några extremt underliga knäppa saker kan vi ta det där med att jag alltid måste titta i brevlådan, vad klockan än är på dygnet när jag går förbi den. Går jag förbi den igen 5minuter senare så måste jag titta i den igen! Det har jag tack och lov slutat med. Men det, mina damer och herrar, är inte den värsta tvångs-processen som jag har haft. Alltid förut innan jag skulle gå och lägga mig hade jag en underlig liten, ja kan man kalla det ritual? för mig. Jag vet inte hur jag började med det, men hur som helst.. Varje gång innan jag skulle gå och lägga mig var jag tvungen att titta hur många grader termometern visade ute i vardagsrummet. Jag tittade på båda låsen på balkongdörren och jag kunde även om det var låst, låsa upp och sen låsa igen för att vara säker på att det var låst. Sen gick jag ut i köket och tittade på termometern där och kollade att spisen, vattenkranen och mikron var avstängda. Stod brödrosten framme var sladden tvungen att vara utdragen. Sen kollade jag att både dörren till kylen och frysen var stängda och sen kunde jag inte lämna köket förens klockan på mikron visade ett tal ur 7an tabell!! Hur sjukt är inte det på en skala från 1 - 10?!?! Och sen från köket, när jag väl kom därifrån, in i badrummet för att skölja ur mitt vattenglas som jag har bredvid sängen 6 gånger för att sen fylla upp det den 7e gången. Det är mycket med 7 och sjuans tabell, för det är mitt/mina turtal. Sen var jag tvungen att kolla så att golvvärmen i badrummet var inställt på ett tal mellan 20 och 25 och när jag gjorde det så var jag tvungen att säga "Check" för mig själv, som att det var kollat och klart. Efter badrumsprocessen så var det dags för nästa.. När jag gick in i mitt rum och skulle dra ner persiennerna så var jag tvungen att titta på billarmet och den lilla lampan som blinkade två gånger för varje fönster innan jag kunde dra ner persiennerna och stänga dom. Efter det så satte jag min väckarklocka, alltid på ett tal i sjuans tabell! Skulle jag gå upp tio i sex till exempel så satte jag den alltid på 05:49! 49 är ett tal i sjuans tabell... Hade även än period att innan jag somnade så gjorde jag 49 situps, hur jävla sliten och trött jag var, även om jag hade kommit hem klockan tre på natten och var jättetrött. Det positiva med den saker är ju att jag fick en snygg mage..SÅ HIMLA SKÖNT ATT ALL DEN SKITEN ÄR ÖVER! Förstår inte hur jag kunde göra allt det där.. Men alla har vi någon tvångstanke, eller?

♥  Jag hatar svamp. Jag gillar inte konsistensen på det och kan få kräkningar av att bara känna det i munnen. Jag minns att när jag gick på dagis så blev jag tvingad till att äta upp min äckliga champinjon-soppa! Fyfan va äckligt det var!

Nu utmanar jag IsabellEmilia, Empa, Mary, Emelie och Rebecca. Lycka till!!

Skitväder.

Hallå! Va är det här för väder!? Vem har beställt det här?!! När jag gick upp imorse så snöade det. Jag trodde jag var morgontrött och att det var en inbillning. Jag gick runt i huset, fönster till fönster men överallt kom det vita flingor ned från skyn. ÅH! Piss pest och senapsgas!

Och söndag till råga på allt.. jaja, skriver mer senare.

En tidig fredag morgon.

Godmorgon kära vänner. Sitter här och äter frukost. Äntligen fredag! Det ska bli så skönt med helg :) Det är redan sex grader varmt ute men det blåser dock. Jag tror i alla fall det kommer bli en härlig dag! Enligt SMHI ska det bli molnigt på förmiddagen men under dagen kommer det att spricka upp. Temperaturen kommer ligga ungefär mellan 7-10 plusgrader och frammåt kvällen och natten blir det klart till halvklart och cirka fyra plusgrader.

Hoppas ni alla får en trevlig fredag. Skriver igen ikväll!

Tjohej!

Tussilago farfara.

Rubriken är det vetenskapliga, även kallat latinska namnet på Tussilago. Idag såg jag den första! Herregud.. det gick ett glädjerus genom hela kroppen. Har inte våren kommit än, har den äntligen kommit nu. Att se tussilagon med sin gula blomma är ett självlklart vårtecken!

Började dagen på praktiken med att plocka skräp. Åkte runt med den lilla golfbilen och plockade upp allt möjligt skräp som folk slänger. Sluta skräpa ner!

Det var mysigt och fridfullt att åka runt i parken på morgonen med den lilla bilen. Jag lyssnade på musik samtidigt. Jag kände att jag mådde bra. Jag kände att jag skulle vilja åka runt i den lilla bilen i parken resten av dagen. Jag skulle kunna göra det resten av sommaren! Det var skönt.

Rasterna var som vanliga idag med. Jag börjar vänja mig vid P4 nu. Rätt trevlig kanal med lite prat emellanåt när man sitter ensam i lunchrummet..

Idag har vi krattat rätt mycket och klippt ner ett par ölandstokar (buskar). Jag skapade irritation hos en liten hasselmus när jag klippte ner hans buske. Kände mig jävligt taskig efteråt men jag var ju tvungen att göra det..

Avslutar det här inlägget med lite vårbilder som jag tagit idag. Nu ska jag spela badminton!

image56
Blommande krokus. I bakgrunden syns tulpanlökarna på väg upp ur gruset.


image58
Scilla, rysk blåstjärna...?

image60
Iris, hemma på tomten.

image62
Tussilago! Så fin..

Från mig, till er:
Trevlig Vår!

Det är vår i luften.

Gott folk, våren är här! Fast det var lite kallt imorse..burr! Fast det är väl bara jag som är uppe så tidigt som märker av det. Klockan kvart i sex imorse när jag stod i köket och tittade ut, var det 2 grader plus och solen var på väg upp. Det är mysigt att stå i köket och äta frukost och titta ut genom fönstret. Mellan två grannhus kan jag se Adolf Fredriks Kyrka, vilken jag förresten är döpt i, och solen gå upp och som lyser på dom två vackra kyrktornen. Precis nedanför fönstret ser jag hur fåglarna precis vaknat till och har nu samlats kring frukost-/fågelbordet som erbjuds i syrénbuskaget.
Det är så otroligt mycket lättare att gå upp när det är ljust är när det är mörkt ute. Och när jag gått ner, klätt på mig och öppnar ytterdörren och andas in luften, känns den så himla frisk och det ger en nya krafter. Verkligen!

När jag sen är på väg i bilen och när jag precis kommer upp på motorvägen möts jag av en fantastisk syn, en fantastisk soluppgång. Det är nästan som man blir religiös. Inte ett moln på himlen och solens fantastiska strålar lyser upp den nyvaknade huvudstaden. Det är så synd att man inte kan stanna till och ta ett kort.. Då skulle ni, era sjusovare, se hur fantastiskt fint det är på morgonen.

=)

Idag på praktiken har vi egentligen bara fortsatt med att klippa häcken vid det där huset. Jag vet inte om jag skrev det igår, men häcken är av typ Alm, Hassel och lite syrén. Vi har klippt heeela dagen lång och dragit massvis med ris, jag, Anders och Malin. Hon bjöd på fika idag igen. Mums! :)

Jag var helt död när jag kom hem. Helt slut! Kommer nog ha en fin träningsvärk imorn.. bra, precis till badmintonen imorn kväll. Aja, jag vet ju inte än.. men.

Om 20minuter börjar Lost. Ska ligga i sängen med massa kuddar och täcke och så ska jag göra mig en påse micropopcorn. Är så sugen på det. Hade varit perfekt med lite Coca Cola till eller Pepsi.. men jag tror inte vi har det hemma. Ska kolla för säkerhets skull ;)

Kom på en början till en låt idag. Typ tre-fyra ord. Det lät så bra när jag sjöng det! Men nu kommer jag inte ihåg hur det gick. Vilken tur att jag skrev ner det!!..någonstans.

Japp japp, skriver mer imorn. Goodnight!

..och ja just ja, jag vågade inte ändra kanal på radion idag heller.

Hipp hipp hura!

Hura hura hura!! för det underbara vårväder som vi haft idag. Det rimmade nästan ;)
Andra dagen på praktiken och det gick ju som smort. Kändes som om dagen var över på ett kick!
Var i Hagaparken redan klockan sju och mötte Anders utanför kontoret. Senare på dagen skulle det komma hit stadsbesök till Haga slott, så han åkte iväg och gjorde snyggt framför slottet medans jag tog den lilla golfbilen och åkte ner till häcken. Där mötte jag Malin.

Malin, som också jobbar på Kungliga Djurgårds Förvaltningen, fast i en annan del, bodde i det hus som hade häckarna som vi klipppte runt omkring. Jättretrevlig tjej. Vi började klippa och vi pratade jättemycket. Sen kom Anders igen. Det var dags för frukost.

Återigen satt jag ensam i matrummet på kontoret, återigen med P4 som sällskap. Inte heller idag vågade jag ändra kanal. Aja, det gjorde väl inte så mycket. Det var nyheter och visste kan det vara bra att uppdatera sig lite när man inte läser tidningen.

Efter frukosten så gick vi tillbaka till häckklippningen.. Jag vet egentligen inte varför jag sitter och skriver så detaljerat hela tiden. Nu avslutar jag det här kort. Det får bli tråkigt, okej.. men jag är trött. Jag orkar inte skriva.
Vi klippte på den där häcken hela dagen och vi kommer troligtvis fortsätta imorn. Malin bjöd på fika på eftermiddagen; Kärleksmums och te. Det var gott.

Måste studsa i säng nu. Annars kommer jag vara som en isbjörn i Sahara imorgon.. helt jävla lost.

Godnatt! :)

Hagaparken + Vårväder = Sant.

Guten abend!
Jag har slarvat med att skriva här under helgen. Men jag har inte orkat. Lovar att berätta i alla fall..

Vi börjar med idag.. VILKET VÄDER! Nu känns det verkligen som om våren är på väg i en himla fart. Jag har ju tidigare skrivit om min jakt på vårtecken. Och minsann, idag har jag sett ett flertal vårtecken; Blommande krokus (Crocus vernus), blommande rysk blåstjärna, även kallad Scilla (Scilla siberica), tulpanlökar på väg upp ur jorden (Tulipa gesneriana), blommande hasselbuskar med sina långa hängen (Corylus avellana) och.. vet ni, jag såg en motorcykel på motorvägen! (Motorus Cykulus)? Det måste ändå vara ett vårtecken. Det tycker jag i alla fall! Och just det.. Igår satt det en sån där avlång grön grabb (Grönus grabbus)?, en liten insekt, på motorhuven på min bil. Måste också vara ett vårtecken! :)

Idag har jag även haft min första dag på praktiken. Hagaparken, eller Kungliga Djurgårdsförvaltningen, eller Gustaf III:s Haga.. kalla det vad du vill. Det var nice.
Jag började klockan sju. På parkeringen bakom koppartälten ställde jag bilen och sen mötte jag Anders, killen som jobbade där ute på Haga. Han var ensam med hela det området och hade inga kollegor. En grej som var tufft var att han bodde i ett av koppartälten i en lägenhet. 30sekunder till jobbet.. skönt! ..eller inträngande på privatlivet?
Hur som helst så började vi med att jag fick ett parkeringstillstånd att ha innanför vindrutan i bilen och en nyckel. Sen gick vi in till det lilla "kontoret" och han visade mig runt lite. Det var ett matrum, ett omklädesrum och sen fanns det dusch och toalett. Jag ställde in min matlåda i kylen och vi satte oss vid bordet i matrummet och snackade lite. Jag ställde lite frågor och han svarade.

Sen var det dags att dra iväg med den lilla lastbilen. Dagens första uppgift: Plocka skräp. Kul.. Jag klev i en hundskit när jag frenetiskt försökte få tag på ett glasspapper som fastnat i en rosenbuske. Härligt! Bra början liksom.. 
Vi höll på med städningen fram till frukostrasten som var kl nio. Eftersom Anders bodde så nära jobbet så åt han frukost och lunch hemma varje dag, så jag gick in på kontoret och satte mig i matrummet.. ensam. Radion höll mig sällskap men det var ju inte direkt världens roligaste kanal igång; P4 .. jag vågade inte ändra.

9.30 bar det iväg igen. Han visade mig runt i parken, vi åkte till alla möjliga ställen och han berättade vad det var och även lite historia. Vi passade även på att plocka skräp där vi åkte runt. Jag fick besöka kungagraven, som egentligen inte är öppen för allmänheten just nu. Det var lite coolt :) Fast det är nog inget som jag kan skryta med riktigt. Vi städade och städade. Fan va mycket hundskit det ligger överallt! Plocka upp efter er, hundägare! Något som man såg överallt också, förutom bajset, var såna där sugrörsförpackningar till typ Mer, Mini, Festis, Smakis eller vad dom där små typiska utflyktsdryckerna nu heter. Ni vet det där plastfördralet kring sugröret som sitter fastlimmad på själva förpackningen? Dom fanns ta mig ..ja ni vet..överallt! Barn, håll reda på era suckpipe-papers!

Sen var det lunch. Klockan hade slagit tolv och jag gick åter in i matrummet på kontoret, ensam. Den lika trista radiokanalen höll mig sällskap ännu en gång.. jag vågade inte ändra.

Efter lunchen åkte vi ner till något som kallades för Finnstugan. VI skulle klippa en häck. Jag fick en egen bil! :) En liten golfbil/elbil. Hah! Den var jätte-enkel att köra. Det fanns fram och bak och gas och broms bara. (Nu tänkte jag skriva att den kan nog till och med du Emilia köra, men egentligen så skriver jag inte det här för så taskig är jag inte!) ..eller hur? :)
Hur som helst så var den rolig att köra tyckte jag! Jag körde ner i förväg och parkerade bilen och sen kom han efter en lite stund och visade hur jag skulle klippa.
Sen tog jag bilen och körde den så nära häcken som det bara gick och sen stod jag på flaket till den lilla bilen och klippte så att kom åt ordentligt. Tiden gick och det blev dags för en oväntad kafferast! Hade inte hört om att vi skulle ha en eftermiddagsrast men det var ju skönt det. Klockan var två och vi fikade och satt och snackade till halv tre. Jag köpte en glass i det lilla caféet, en 88an. Gud så gott! Måste ha varit den första pinngla.. nej förresten, den andra pinnglasssen för i år. Köpte en i skolan förra fredagen. Fast det var ju en sandwish i och för sig. Det var nog trots allt den första pinnglassen för i år! Woho!

Efter en halvtimmes fika gick vi tillbaka till häcken och fortsatte att klippa. 45 minuter senare var det dags för mig att gå. Jag körde hem med elbilen och parkerade den i garaget. Kopplade i strömmen så att batteriet kunde laddas och stängde dörrarna till garaget. Då var min första dag på praktiken avklarad.

Och sen har vi helgen att berätta om. Vi böjar med fredagen. På kvällen så var jag och Isabell ute på Söder och tog några glas. Jag drack öl och hon drack vin. Vi gick till två olika ställen. St Patricks och nåt annat ställe vid medborgarplatsen som jag inte kommer ihåg vad det hette.. Men trevligt var det i alla fall.

På lördagen vaknar jag med huvudvärk. Men fan tänker jag.. Jag kan ju inte ha baksmälla efter att ha druckit två öl kvällen innan! Got dammit. Upp, tog en Ipren och sen en halvtimme senare behövde jag inte bekymra mig om mitt huvud längre. Det gör jag aldrig, höll jag på att skriva..haha. Nä, skämt och sido. Solen lyste in genom persiennerna och utanför hörde jag granntjejerna leka tillsammans med mamma. Jag åt frukost och gick ut. Sen blev jag lekledare. Vi klättrade i träd, kastade boll (jag lärde dom en boll-lek) och sen körde vi limbo och höjdhopp.

På kvällen så tittade jag på melodifestivalen hemma hos Isabell tillsammans med henne och hennes pappa. Det var en "okej" låt som vann. Men jag röstade på Måns 'Cara mia'. Den gillar jag. Han kom ju rätt bra placerad i alla fall. Efteråt satt vi och snackade om allt mellan himmel, skola och jord. Klockan blev sent och jag åkte hem. Trött!

På söndagen åkte jag ut till Arlanda och mötte Mikaela och hennes tjejkompisar som kom från Thailand efter att ha varit där i två veckor. Hennes mamma ringde mig några dagar innan och frågade om jag kunde hämta dom. Sure thing! Glad att kunna hjälpa till och ställa upp ibland. Sen var det ju roligt att få träffa henne igen. Och jag fick presenter! :) Två tröjor och ett skärp. Tack så mycket! :)

Och nu är det måndag och det har jag ju redan berättat om.. hm, har jag missat något.. Ja just det! Jag fick chansen till att prata med mina kära syster i Malaysia på msn i lördags. Ni som läst min inlägg "Lillasyster" vet hur mycket jag saknar henne.. :( suck.. ja.. men vi såg varandra i webkameran i alla fall. Vi gjorde lite snygga poser ;) Jag avslutar dagens blogg med oss två. En bild på oss när vi poserar framför våra kameror.


image55
Haha, jaaa vad säger man? :) Snyggt poserat Lollo! Jag sa ju att du skulle vara beredd..


Tack och hej, leverpastej!

Ingen jakt.

Nä, det blev ingen jakt på våren idag. Jag hade ingen lust, och det hade inte vädret heller.

I förmiddags så var jag och tittade på två äppelträd som jag har fått i uppdrag att beskära. Mitt första jobb! :)
Det var rätt mycket och det var två riktigt stora träd också.
Efteråt så åkte jag till Emilia och så käkade vi lunch tillsammans. Jag köpte med mig köttbullar och saft. Det var en trevlig lunch.Sen åkte vi och hälsade på Empa. Hej!..typ. Sen åkte vi till Statoil och sen lämnade jag av Emilia hemma hos sig och så åkte jag hem. Sen har jag pluggat typ hela kvällen.
Jag tog ett break och åkte iväg med Johan till Media Markt och köpte ett spel och ett USB-minne. Kan va bra till skolarbeten och så.. alltså USBn :)

Snart är det Lost! :D Den enda serien som jag följer.. grymt. Imorn är det skola.

Jakten på våren.

Nu vill jag ha vår. Och jag har bestämt mig för att imorgon så ska jag gå ut och leta vårtecken. Om jag hittar något så ska jag ta foto på det och lägga upp det här i bloggen. Då kan ni också få vara med på min jakten-på-våren-letandet, helt utan att ni behöver anstränga er själva. Bra va? Spana in här imorgon igen för vårtecken!

See ya!

Jag längtar tillbaka.

Åre, vecka 3. Jag längtar tillbaka dit och jag vet att jag inte är den enda i gänget som gör det. Det var verkligen hur roligt som helst. Party 24-7 hela tiden kändes det som, även om det nu inte var så bokstavligt talet. Men det var fest varje kväll i alla fall och jag vill som sagt tillbaka. Den där känslan man hade efter att man hade kommit hem efter en dags skidåkning och man bara visste att på kvällen så smäller det!
Man gick hem, tog sig något att äta och gick sen och vilade, alternativt tittade på film eller spelade kort. Senare lagades det middag och förkröket kom igång och på dansgolvet (läs vardagsrummet) spelades Pakito - Living on stereo och Moving on video, blandat med Roxette, Fedde le Grand och allas favoritmusik. Det spelades flitigt, men låt mig få säga en sak: Det viktigaste var Pakito precis innan vi gick ut, det såg Jonte till. Oftast precis 2 minuter innan det kom en taxi och hämtade oss eller bara två minuter innan vi gick upp för den långa backen som gick mot Werséns eller Dippan. Taxi blev det till Bygget.

Det finns speciellt en kväll som jag inte kommer att glömma. Jag kommer aldrig glömma den, ihop med Ragge och Jonte. Det var våran kväll, och inte bara våran utan även ett par andras ;) Satan vad roligt vi hade ihop! :) Oförglömligt!  Det trodde vi aldrig, eller hur? Vilken grej! Lite pinsamt var det väl på morgonen efter kanske..

En annan kväll var just den sista kvällen, när vi gick till Dippan. Vi kom dit ganska sent. Det var mycket folk men nästan ingen som dansade. Så kunde det ju inte va.. Men det fixade Adam och jag ganska så snart vi kom dit. Upp på scenen! :D Haha, helt galet! Vi fick med oss hela dansgolvet. Det var grymt roligt!

Jag längtar tillbaka.

image54

Lillasyster.

Det här inlägget är tillägnat bara till dig. Min älskade lillasyster, jag saknar dig. Du är en ljuspunkt i mitt liv som jag aldrig kommer att glömma eller göra mig av med.
Det var så länge sen jag såg dig nu. Jag tänker på dig varje dag som går i mitt liv. Jag undrar hur du har det där borta. Du är så långt ifrån mig.

Jag kommer ihåg allt som du och jag har gjort tillsammans. Hur du ville att jag skulle hjälpa dig med läxorna, hur du ringde mig och bad mig köpa med mig godis till dig eller hur du ville att jag skulle hålla dig i handen när det var mörkt ute.

Vi har haft så roligt tillsammans, jag kan bara inte förstå hur jag lever mitt liv utan dig här bredvid mig. Du betyder verkligen så mycket för mig, jag hoppas du vet det. Du är något av det finaste och sötaste som någonsin skapats här på denna jord.

Jag kommer ihåg så väl hur du följde mig till bussen, den där dagen då allt blev förändrat. Du grät hela vägen. Hela den långa 3km vägen vi gick grät du. Jag ville göra allt för att få dig glad igen men jag kunde inte. Jag är ledsen för det. Likaså hur du grät på flygplatsen när ni åkte. Du hoppade i famnen på mig och kramade om mig länge. Vi båda grät. Varför kommer man alltid ihåg sorgliga stunder? Jag måste skriva något positivt nu.

Det låter nästan som om hon är död när jag skriver det här, usch va hemskt. Nu är det inte så kära vänner. Hon bor bara väldigt väldigt långt ifrån mig.

Jag vill att du ska veta att jag alltid kommer att finnas här för dig. Du kommer alltid vara min enda lillasyster och jag kommer vara din storebror.

Jag saknar dig Olivia. Jag vet att det kommer att dröja innan vi ses igen, men jag hoppas verkligen att det går fort, att det ändå blir snart.

Jag har så fina minnen med dig. Jag kommer aldrig att glömma dom stunderna. Vi har gjort så otroligt mycket och jag är glad över att få ha gjort allt med dig. Du är bäst, och du är min lillasyster.

Lollo
Min lilla Blondie. Jag älskar dig!

Dreamgirls.

Bra film helt enkelt. Var och såg den i lördags. Bra musik. Lite lång kanske, närmare bestämt två timmar.. Typiskt att man bli kissnödig 25 minuter in i filmen, efter att ha druckit en stor cola på mcdonalds innan.
Hah, jag lyckades hålla mig i alla fall! :)

Nu börjar jag bli trött på den här förbannande bakfyllan som inte vill gå över. Jag gillar inte att den ska sitta i så länge! Huua..

huäää!

Hyvens vad bakis jag är! Men det var ju roligt igår.. av det jag minns liksom.
Det är nästan så att jag inte orkar skriva här. Men jag kände att det behövdes en uppdatering i bloggen..

Idag blir det en lugn dag, eller ja, lugn kväll. Det är ju inte så mycket kvar av "dagen" så att säga. Solen är väl på väg ner nu tror jag? Blå himmel i alla fall. Jag har varit ute på tomten med mamma och pappa. Drack te och käkade en semla i växthuset. Mysigt.

Nähepp.. over and out for me for today.

Allright.

Jag vet att jag inte skrivit på några dagar nu. Dels är det jag som inte haft tid att skriva och egentligen inte heller orkat, men sen så när jag skulle skriva här om dagen så gick det inte att gå in på sida. Ni vet den där klassiska texten "Sidan går inte att visas". Typiskt.

Aja, men nu är jag tillbaka. Det känns väl bra? Bra är det i alla fall inte för mig just nu. Jag är otroligt bakis.
Det började igår med att vi var ute några stycken från klassen på ett ställe som heter Mest Bar&Kök på götgatan. Vi åt och vi drack.. väldigt mycket. Notan blev hög. Jag brände 400kr. Och sen var jag dum nog att gå vidare. Fast jag hade lovat mamma att möta upp lillebror och se till att han kom hem ordentligt. Så jag ringde upp honom och då var han och hans klasskompisar på Star Bar vid Fridhemsplan.

Så jag åkte dit.. på något sätt =/

När jag kom dit var festen i full gång. Det var massa en himla massa folk där. Det första som händer är att jag blir bjuden på två shots. Och efter en stund beställer en av Johans kompisar in en hink öl och bjuder mig.

Efter nån halvtimme kommer Ragge och Jonte dit. Det var ös. Vi blev inte kvar så länge och vi tog en taxi hem allihopa tillbaka till Åsen. Sen kommer jag inte ihåg något men jag somnade väl antagligen direkt. Somnade säkert snett också för jag har så jäkla ont i nacken idag. Aaj..! =(

Kanske skriver mer senare idag! Ikväll är det badminton =)