Åre - Stockholm

Hallå hallå. Hemma igen. Det där inlägget som jag skrev om tågresan till Åre skrev jag från mobilen och jag insåg ganska snart att om jag skulle ligga och knappa på det där lilla tangentbordet så skulle det ta en halv dag att skriva ett inlägg. Dessutom så kostar det med wap, gprs och det där som skrävs för att kunna skriva från mobilen. Sorry, om ni väntade på mer inlägg ifrån mig under tiden jag var i Åre.
But hey! ..I'm back now :) Ready for some writing.

Det har varit en underbar vecka! och jag tänker beskriva den nu, dag för dag.
Kanske ska skriva förresten vilka som var med upp: Jag (nähe!?), Tobbe, Gurra, Adam, Ragge, Jonte, Sandra och Camilla.

Lördag: Tågresan till Åre som sagt.. Långtråkigt och fylld av förväntan..Vi startade klockan sju på morgonen. Ragges farsa kom och hämtade upp mig och sedan hämtade vi Jonte. Vi mötte sedan upp Gurra, Tobbe och Adam som åkte med Adams pappa. Bilarna var proppfulla av packning. Väskor och matkassar. Och öl.
Vi blev skjutsade till Centralen där vi sen mötte upp tjejerna. Vi köpte lite färdkost på Pressbyrån och jag passade på att köpa sådana där "bakis-piller" som dom gör så mycket reklam för, Revigör heter den. Man ska ta en tablett innan man börkar dricka, sen innan man går och lägger sig och en när man vaknar. Dom säljs i sådana "3pack" där en liten kartong (ser ut som en tablettask kan jag onödigt vetande berätta för er) och kostar typ 46kr..STYCK! Och jag min idiot trodde det stod 13,50 så jag brassade på med 3 kartonger och hamnade på en slutsumma som jag själv inte kunde fatta förns jag fick se kvittot. Aja tänkte jag, bara dom hjälper.
Till tåget.
SJyssta (fattade ni det där med SJ? ...haha) platser fick vi i alla fall! Jag fick en fönsterplats! Woho.. ville kunna se ut under den långa färden. Som jag beskrev turen upp till Åre i det förra inlägget så åkte vi genom ett vackert vinterlandskap. No words can describe it.

Oj näe.. jag kan inte fortsätta skriva såhär detaljerat.. då kommer det bli en hel bok! Jag vill gärna berätta allt för er men ni får ha överseende med att jag faktiskt inte orkar skriva mer snart! Ni får, som Isabell sa till mig, ha lite fantasi och försöka leva er in i den fantastiska resa som jag verkligen gjort :) Allright? Då kör vi..

När vi kom fram till Åre så fick vi hämta nycklarna till lägenheten i turistbyrån. Vi bodde rätt nära, i ett av Åres nybyggdaste (va?) hus. 80kvm stort. OHOJ vilken lyxlägenhet! Toppmodernt kök och badrum, tv med dvd, bastu och sen det bästa av allt.. en stor egen jaquzzi på balkongen! Nice!

Så, vi ordnade ett möte om vilka som skulle sova var och med vem. Jag, Rasmus och Jonas fick ett rum. Rasmus och jag låg skavfötters i en 120-säng och det funkade bra hela veckan. Jonas sov i sängen ovanför. Alltså det var typ som en våningssäng med 120 under och 90 överst. Jaja.. efter det så gick vi och hyrde skidor och handlade mat. Vi tog det lugnt på lördagkvällen sen med lite kortspel och musik. Jo just ja.. vi badade ju självklart i jaquzzin och bastade sen efteråt :)

Söndag: Den första dagen med skidor. Andra dagen i mitt hela liv på skidor. shit! Men det gick ju hyggligt bra iaf. Några få vurpor blev det väl och ett och annat blåmärke men det gick ju till slut! :) Skönt att få komma hem sen och lägga sig i badet med jetstrålar som mjukar upp kroppen och varmt vatten man kan få krypa ner i efter en kall och hård dag.

Måndag: Andra dagen med skidor. Det börjar gå riktigt bra nu. Jag kan stå upp utan att ramla! haha, näe så riktigt dålig var jag inte.. Men det gick bra :) Lärde mig lite knep och så. Lika skönt var det den här dagen att komma hem till badet och bastun. På kvällen var det utgång för hela slanten! haha.. grymt röj.

Tisdag: Skidor idag igen! Nu går det frammåt och neråt! Fredrik på skidor, det trodde jag aldrig.. Härlig dag! Vackert fint väder. Bubbelpool och bastu efteråt. Utgång på kvällen!

Onsdag: Sista dagen med skidor.. Gurra och jag var ute tidigt. På natten hade det fallit ungefär 60 cm snö. I delar av backarna var det svårt att åka. Dom hade inte hunnit pista än. Men vilken härlig dag! Vi tog oss från Björnen till Rödkulle-området, alldeles själva!! Vi som är nybörjare och allt.. Vi mötte Tobbe, Sandra och Camilla där. Tjejerna drog hem och sen var det bara vi grabbar kvar...åhoj vad vi åkte! :D Haha..Gunnar gjorde nog den snyggast och skönaste vurpan jag någonsin sett när han ska ta av på ett sidospår in bland några träd för att sedan komma ut i backen igen 3 meter senare. Samtidigt som han hastigt gör en sväng in på sidosåpret skriker han det högsta han kan: "NU SKA JAG FACKA UR!!" och hamnar i en stor grop, eller snarare hål! full med lössnö. Har aldrig skrattat så jääävla mycket i hela mitt liv tror jag. Har så jäkla bra sköna bilder när han ligger där PLADASK på mage i en fet snödriva! Haha.. grymt jobbat G! Lång väg hem sen.. men det var det värt! Bubbelbad och bast efteråt, såklart! :D och utgång på kvällen. Wohoooo!

Torsdag: Slapp dag.. det var dåligt väder och vi tillbringade dagen inomhus med mycket sovande och filmtittande (High Chaparall) och så lite poker blev det. Utgång på kvällen!! Det var nog den bästa dagen..och natten! :) Mycket fest blev det!

Fredag: Slapp dag ign.. vi packade ihop våra saker och förberedd inför hemresan på lördagen. Utgång igen på kvällen! Och oj helsike vad vi släppte löööös på dansgolvet! och scenen på Dippan! Haha.. det ägnde! Adam och jag drog igång golvet vid tolv när vi kom dit. Ingen dansade innan oss..varför? ! :D Hehe.. Det blev en lång kväll.

Lördag: Upp klockan åtta. Städa undan det mesta och packa det sista. Tur att vi valde slutstäd i alla fall.. Vid halv tio gick vi till stationen och lämnade vår lägenhet bakom oss. Sorgligt! Det hade varit en underbar vecka som sent kommer att glömmas! Jagbehövde verkligen komma bort från allt som hänt och släppa alla tankar och bara..leva. Och det var precis det jag gjorde också, tillsammans med det bästa kompisgänget man kan ha. Tack för en underbar vecka! :)

Åre

Hej på er alla! Nu är man äntligen i Åre som jag så länge längtat efter. Resan hit gick bra och vi åkte tåg genom ett vintrigt fint landskap, sådär som man brukar se på vykort, ett så kallat vykortslandskap. Så himla vackert! När tåget rusade fram på rälsen, snön yrde upp och genom mitt fönster i vagnen såg jag dom snötäckta granskogarna och ängarna tillsammans med mina vänner. Sex timmar och 40minuter efter att ha lämnat Stockholms Central var vi framme.

Nytt år, nytt inlägg

Allright allesammans.. kanske är dags att börja skriva här igen efter ett litet uppehåll. Sista jag skrev här var när jag gjorde min praktik och det var ett bra tag sen.

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att få släppas in i klassrummet. Tog bilen hit idag. Fredag - bildag. Det är så skönt att få komma hem snabbare på fredagar än att behöva sitta och åka kommunalt i 1½ timme.. nä fy blä!
Åh.. imorn drar vi till Åre. Jag, Gunnar, Tobbe, Adam, Rasmus, Jonas, Sandra och Camilla. Shit va kul det ska bli! :) Vi är blir borta en vecka, lördag - lördag. Vi har hyrt en lägenhet som vi ska bo i.

Vad har hänt annars då?
Jo efter min praktik där när jag hade slutat skriva här i bloggen, så drog jag, pappa och lillebror till Florida :) Det var en fantastisk resa, helt underbar! Soligt och vackert väder hela veckan. Runt 30 grader i luften och 28 i vattnet. Vi shoppade en massa, gick på Universal Studios, besökte Nasa Kennedy Space Center, solade, badade, såg delfiner, sköldpaddor, alligatorer, ödlor och en hel del fina solnedgångar :)
Och så badade vi i mexikanska golften. Oj vad salt! Har aldrig badat i något saltare vatten förut.. hehe :)

Ja efter Florida var det tillbaka till skolan igen. Har väl inte hänt så mycket.. varit sjuk typ. Haft en förbannad irriterande hosta nu i i sådär 11 veckor. Varit hos läkaren 5ggr, tagit röntgen och prover men dom vet inte vad det kan vara.. Nu börjar det i alla fall bli lite bättre. Fick kortison mot hostan sist jag var hos läkaren och jag antar att det är det som hjälper och börjar verka.

Elena och hennes systrar var på besök här över jul. Det var kul att få träffa henne igen. Senast vi sågs var på arlanda flygplats i början på juni, när dom flyttade. Det var väl då allt gick åt helvete också.. men det var ju inte så mycket att göra åt.


Oj nu kommer läraren!. skriver mer sen. hej!